Terariile Aerium: How it`s made

lucrate manual in Romania

Terariile Aerium: How it`s made
11 februarie 2016 Aerium
In Produse

Un terariu reprezinta o gradina in miniatura, este realizat in general din sticla, si poate fi populat cu mai multe tipuri de plante, fie ca este vorba despre plante cu pamant sau plante aeriene. Sunt recomandate plante cu crestere lenta, pentru a nu depasi prea curand dimensiunea terariului si în functie de tipul terariului – complet inchis sau partial deschis, trebuie alese speciile de plante corespunzatoare.

Toate terariile au in comun faptul ca necesita mai putina grija decat plantele in ghivece si au un  rol evident decorativ si relaxant pentru privitor sau pentru cel responsabil cu observarea si ingrijirea lor.

Terarii-plante-aeriene-Arcub3

Daca vreti sa decorati cu stil, terariile sunt o alternativa moderna care necesita mai putina ingrijire decat clasicele plante in ghivece, oferind in acelasi un sentiment de relaxare si bucurie atunci cand plantele cresc si infloresc sub privirea dumneavoastra.

Terariile Aerium sunt create in jurul unui concept minimalist si mentin o linie simpla pentru a pune in evidenta frumusetea plantelor aeriene si calitatea sticlei cu care lucram.

Aerium a prins viata in 2013, odata cu primele experimente cu terarii cu plante aeriene. Fiecare terariu este lucrat in intregime manual, fara matrita, din sticla borosilicata, de artisti sticlari romani. Este nevoie de un ochi fin si maini dibace pentru a ajunge la forma dorita. Se incepe cu o bagheta de sticla care in conditii de temperatura de pana la 1400-1500 de grade Celsius, este prelucrata, rotita si suflata cu grija, aceasta manopera fiind repetata pana cand se ajunge la forma dorita. Urmeaza ca apoi produsul sa fie introdus in cuptorul de recoacere, pentru un proces care poate dura intre 5-7 ore. Frumusetea consta in unicitatea fiecarui produs final, data de micile variatii date datorate lucrului manual. Si cum bineinteles, nu exista doua plante identice, nu vor exista nici doua terarii la fel.

terariu-sticla-aerium-1

terariu-sticla-aerium-2

terariu-sticla-aerium-3

Plantele sunt atent alese pentru a complimenta forma terariului, dar si pentru a se completa estetic între ele. Plantele aeriene au forme si culori diverse, de la argintiu-verde, la argintiu-roz sau la verde deschis, la rosu-visiniu in functie de specie si daca sunt sau nu in perioada de inflorire. Bineinteles ca nu exista doua plante identice.

Suntem mandri de faptul ca toate terariile noastre, incepand cu procesul de realizare a sticlei, pana la alegerea plantelor, atasarea sfaturilor de ingrijire si modul de livrare catre client, respecta standardele si principiile proprii Aerium, astfel incat descoperirea fiecaruia sa fie un motiv de fericire.

Comments (3)

 1. Chiuzbaian Lucia 8 ani ago

  Foarte frumos , am sa va urmaresc in continuare postarile , ma intereseaza pe viitor . Mult succes !!!

  • ramona.bejan 8 ani ago

   Multumim pentru aprecieri, va asteptam 🙂

 2. Simona Stefanescu 8 ani ago

  Am auzit de Aerium printr-o pura intamplare si am fost imediat fascinata de concept, care s-a transformat intr-un cadou inedit pentru o prietena draga! Recomand din suflet!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin