Cum Avem Grija de Plantele Aeriene

Ingrijire Plante

Cum avem grija de plantele aeriene
17 februarie 2016 Aerium
In Ingrijirea Plantelor Aeriene

Deja stiti ca simpaticele plante aeriene nu au nevoie de pamant pentru a trai, dar in acelasi timp probabil va intrebati cat timp rezista si care este cea mai buna metoda de a avea grija de aceste minunatii vii.

In primul rand, regula care se aplica tuturor plantelor, indiferent ca sunt in pamant sau aeriene, este aceea ca ele trebuie observate. In afara de informatiile pe care le cunoasteti, cateva minute pe zi sau o data la doua-trei zile sunt suficiente pentru a descoperi si intelege ce necesitati au plantele dvs. In plus, timpul petrecut in preajma plantelor, este o varianta de a ne relaxa si bucura de natura, chiar la noi in casa.

Plantele aeriene au nevoie de un spatiu aerisit, lumina indirecta si apa o data – de doua ori pe saptamana sau in functie de conditiile de umiditate din spatiul respectiv.

Tillandsia

Ideala este lumina indirecta, preferabil venind de la o fereastra pozitionata spre Est, urmatoarele variante fiind Vest sau Nord. Soarele direct poate fi benefic pentru scurte perioade de timp, timp de 1-3 ore, dimineata devreme sau tarziu dupa-amiaza, cand razele sale deja sunt mai blande. Soarele are un rol foarte important in viata si dezvoltarea plantelor aeriene. Daca observati ca planta dumneavoastra isi pierde din culoare, e posibil ca aceasta sa primeasca prea putina lumina. In concluzie, tineti cont de lumina indirecta, combinata dimineata sau dupa-amiaza, cu macar o ora de lumina directa.

Ne bucuram de plantele aeriene pentru libertatea cu care ne putem decora biroul, o noptiera sau niste rafturi in bucatarie sau chiar in baie. In cazul in care aveti mai multe plante aeriene acasa, conditiile de lumina ar putea fi diferite pentru fiecare în parte. O metoda buna ar fi sa le schimbati locul periodic, intre ele, in asa fel incat toate sa se bucure de soarele de care au nevoie, in timp ce dumneavoastra veti avea aproape de fiecare data, o alta planta.

In ceea ce priveste hidratarea plantelor aeriene, ele trebuie udate o data – de doua ori pe saptamana, prin scufundare in apa plata sau in apa statuta, timp de 10-15 minute. Udati-le ziua, pentru ca seara ele respira si tineti cont ca in functie de conditiile de umiditate din casa, puteti modifica frecventa si timpul de scufundare. Intr-o casa cu aer mai uscat, poate fi nevoie sa le udati de doua ori pe saptamana, in timp ce într-un mediu cu umiditate mai crescuta, le puteti uda chiar o data la 1-2 saptamani. Dupa ce le scoateti din apa, scuturati usor surplusul de apa si lasati-le sa se usuce, intr-un loc aerisit, cum ar fi langa un geam deschis.

Aerium -Tillandsia ingrijire (7)

Daca observati ca frunzele plantelor aeriene incep sa se curbeze intr-un mod atipic, ca si cum s-ar “strange” inseamna ca au nevoie de o hidratare mai frecventa sau mai de durata. Alternativ, in perioada dintre scufundari, le puteti pulveriza o data pe zi.

Aerium -Tillandsia ingrijire (2)

Aerium -Tillandsia ingrijire (3)

Pentru ca plantele aeriene sunt super cool si holiday friendly, puteti pleca linistiti in vacanta doua saptamani, stiind ca la întoarcere, plantutele va vor astepta vii si nevatamate. Doar sa le udati bine-bine, timp de 30-60 minute inainte de a pleca si o data cand va intoarceti.

Iubiti si observati plantele dumneavoastra aeriene, iar ele va vor rasplati cu pui care cu timpul, pot ajunge sa faca alti pui la randul lor si sa creeze un bulgare de plante in jurul plantei mama. Tillandsia infloreste o singura data in viata, acest eveniment fiind un motiv de bucurie pentru orice crescator de plante aeriene si nu numai.

Comments (3)

 1. alina 8 ani ago

  Nu am stiut de aceste plante dar unde se vand ? Imi doresc !

  • ramona.bejan 8 ani ago

   Ne bucuram foarte mult ca va plac, produsele pot fi cumparate de pe site-ul nostru, din sectiunea “produse” https://aerium.ro/produse

 2. Cristian 5 ani ago

  Pui se pot desface din plata mama ?
  Daca da, cum ?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin